Janove Ottesen

 

I februar 2017 slapp Janove sitt første norskspråklige soloalbum ”Artisten & Marlene”, og solgte ut påfølgende releaseturné i rekordfart.

Med låter som ”Verden Går Til Helvete, Tralala”, ”Me Vokser Aldri Opp”, ”Regnbuen Treffer Oss Ikkje Lenger” og ”Marlene” med seg i bagasjen, er Janove den artisten som spilte flest festivaler i Norge sommeren 2017. Tilbakemeldingene var strålende og ble avrundet med en solid høstturné i distriktene.

Ny musikk og svette liveshow ga mersmak

“Hengtmann” ble født med overskudd og liveglede for Janove.

– Det var skikkelig fett å spille konserter igjen i 2017. Derfor er det en glede å kunne gi ut mitt andre soloalbum allerede nå slik at årets konserter får et større repertoar og kan bli enda fetere, sier Janove.

-Albumet er i stor grad spilt inn live. Sammen med bandet har jeg funnet en sving med identitet og et sound med særpreg. Jeg tror opplevelsen kommer til å bli hakket mørkere og strammere enn på første platen, forteller Janove. Jeg står fortsatt med en fot i rocken og den andre i teatret. Det er den hybriden jeg ønsker å perfeksjonere.

Resultatet har blitt albumet “Hengtmann”, som ble sluppet på Petroleum Records fredag 19. januar 2018. Gjennom albumets åtte låter viser den gamle Kaizers Orchestra sjefen nok en gang sin fulle bredde som komponist. Med alt fra den storslåtte balladen “Våpen” med Ane Brun, til den Beastie Boys inspirerte “Drittsekk” med OnklP, er “Hengtmann” er fullengder for de fleste sinnstemninger.

Janove har også i år, både på platen og live, med seg det samme stjernelaget som på første platen. Herrene Børge Fjordheim, trommer, Micke Lohse, tangenter, Gulleiv Wee, bass og Mattias Hellberg, gitar.